Hello everybody!
This one is for the blondes!
Wij krijgen de laatste tijd vaak de vraag:
Hoe houd ik mijn blonde kleur mooi?

Bij haar wat blond(er) gekleurd wordt staat verzorging centraal!
Op het moment dat je een lichtere kleur wilt, maar nog niet toe bent aan de stap om goede verzorgingsproducten te gebruiken door bijvoorbeeld tijd of de investering, raden wij deze kleuring liever af!

Op het moment dat het haar namelijk blonder gekleurd wordt, openen wij de haarschubben en worden pigmenten ‘ verwijdert ‘.
Hierbij komen we door een oplichtingscurve heen… -help wat is dat? – en beschadigen we het haar helaas ook.
De oplichtingscurve houd in dat we vanaf donker gekleurd haar naar blond haar toe Rood, Oranje en Geel pigment tegenkomen.
Omdat wij dit grootste gedeelte natuurlijk weer na elke behandeling weg tonen zie je dat vaak niet op het moment dat je de salon verlaat.
Maar tijdens het wassen, zonnen en na verloop van tijd zullen deze pigmenten weer zichtbaar worden.
Luister daarom altijd goed tijdens jou behandeling naar ons advies betreft hoe je dit thuis kan tegengaan!
Dit kan bijvoorbeeld heel makkelijk door middel van een professioneel product voor thuisgebruik die deze warme pigmenten weer ‘camoufleert’.

Op het moment dat we het haar van bruin naar blond willen kleuren hebben we hiervoor ook meerdere behandelingen nodig en zal je nog niet in een keer op je gewenste kleur uitkomen.
Houd hier altijd rekening mee, het kan dus even duren!
Good things take time right ๐Ÿ˜‰
Ook tijdens het stappenplan wat we samen maken in overleg met je haarstylist staat verzorging centraal!

Gebruik een verzorgende shampoo aangesloten op jou haarkleur in combinatie met de juiste conditioner en treatment!
Een conditioner alleen zal tijdens het blonder kleuren van het haar niet voldoende meer zijn om het haar weer op te kunnen bouwen, een masker/ treatment vult dit aan!
Daarnaast is het belangrijk altijd een UV bescherming voor het buiten zijn en hitte beschermer voor tijdens hittetools te gebruiken! ๐Ÿ™‹๐Ÿผ

Wij geven met alle liefde advies, en kunnen jullie haar altijd nรณg mooier maken als jullie dit allemaal in acht houden!
Liefs, Viable

 

blond

Written by Viable