april 14, 2020 Viable news Geen reacties

Hi!

Here I am, again! ( Fabienne dus.. )
Vandaag weer een nieuwe blog, met een nieuwe hairstyle die ik (Fabienne) heb getraind met de new hair cutting techniques!

Ik ben gegaan voor een style die niet vaak voorkomt, en ik wou mezelf triggeren door dat te trainen…
THE PIXIE CUT.
De pixie cut is een haircut die ten eerste, bij je moet staan en passen.. Daarom komt dit niet heel vaak voor dat mensen deze stap maken!
Hoe weet je of dit bij je past als persoon?
Dat heeft te maken met meerdere dingen zoals:
Hoe jij zelf als persoon bent (karakter past dit hierbij? Hoe kleed jij je, en draag je veel make up? Wil je tijd aan je haar besteden?
en het moet natuurlijk ook mooi zijn bij de vorm van jouw gezicht!

Ook is het belangrijk, hoe je haar zelf is!
Dus dat heeft weer te maken met: De valling van je haar, de structuur van je haar, en e.v.t. de dikte van je haar. Want deze techniek is wel fijner met wat voller/dikker haar!
Ook is het belangrijk, of jouw haar van zich zelf al easy going, en makkelijk ‘goed’ valt in deze look.. is dat niet zo dan heb je er weer wat meer styling werk aan..
(Wat natuurlijk 50/50 is met hoe fijn het geknipt is, en hoe jouw haar valt!)

En de een moet er meer aan doen qua styling dan de ander…
Ook is het daardoor verschillend per persoon wat iemand nodig heeft qua styling producten!
Ik zelf adviseer altijd styling producten bij de coupe, anders krijg je toch dat idee van “het zit altijd mooi als jullie het doen maar thuis niet…”
Producten zijn je liquid tools!

De een zal wat meer stevigheid nodig hebben, en een textuurversterkend product:
Dus bijvoorbeeld een texture maker/salt spray en een matte clay/wax, of een droge textuur spray.
De ander houd niet van teveel voelbaar, droog en stug haar. Dus dan zal je wat meer werken met een volupt spray, die luchtiger is maar wel extra body geeft.
Maar, voor advies over wat je moet gebruiken kan je natuurlijk altijd aan je hairstylist vragen wat nodig is bij jou om te gebruiken en hoe je het zo fijn mogelijk in shape kan krijgen en houden. 🙂

Dan terug naar de pixie cut.. Ik zal inspo beelden posten maar wat ik zelf ook super tof vind aan de pixie cut, is dat je hem op verschillende manieren kan dragen!
Een goed voorbeeld hiervan is Kriss jenner, zij draagt al jaaaaren een pixie cut maar wel op allerlei verschillende manieren en lengtes!
Je kan hem wat meer slank en sleek naar de zijkant dragen, wat meer omhoog, of wat ruiger en wilder naar de voorkant. Yessss everything is possible!

Time for some pixie cut hairinspo/hairstyles.

Written by Viable