Hi everybody!

Wij in salon Viable zijn natuurlijk altijd bezig met verandering, whats new, whats next! ๐Ÿ” Wij houden van een kleuruitdaging! ( YES PLEASE KOM MAAR DOOR )

Gelukkig weten vele klanten ons daarop ook te vinden.
Wij vinden het ook altijd super leuk om jullie foto’s met inspiratie te zien, en hebben nou eenmaal de leukste klanten, met de mooiste haren รฉn veeeeel haarwensen! ๐ŸŽจ

Daarom dachten wij, misschien ook fijn om te delen wat er voor deze extremere maar ook SUPER toffe haarkleuren nodig is om hier te komen, en of jij de persoon met de tijd, financiele mogelijkheden en het geduld โณ bent voor deze kleur!

We love love LOVE ( love dus ) all these colors! ๐Ÿ˜ป

Maar wat is hier nou voor nodig, is dit makkelijk te bereiken, en te onderhouden?
NEE!
Om iedereen meteen maar heel snel uit de droom te helpen dat deze kleuren snel, goedkoop en lang houdbaar zijn: NEIN! ๐Ÿ˜ฉ
De ondergrond van deze GEWELDIGE kleuren zijn ZEER licht!
Je kan het zien als een wit canvas, ontrokken van ( bijna ) al het warmte pigment, dit is nodig om deze pastel tonen te kunnen maken!

Wat gebeurd er als het niet zo licht is?
De kleuren zullen troebeler zijn, en gemengd worden met het warmte pigment wat nog aanwezig is in het haar!

EN NU, HOE DAN?!
Om hier te komen moeten we eerst: BLEACHEN.
oftewel.. blonderen.
Hiermee lichten we het haar op en ‘ eten ‘ we als een pacman de pigmenten uit het haar op, we komen hiermee door rood oranje en geel heen en willen eindigen in zeer licht geel ( bijna wit ) om deze kleuren te kunnen maken! ๐Ÿ’ก๐Ÿ’ญ

Met al het pigment, eet de blondering helaas ook vele gezonde ingrediรซnten van het haar op รฉn laat het een beschadigde schubbenlaag over!
Dit is de laag die je haar opent en sluit tijdens het wassen, en voedingsstoffen en pigmenten binnen in je haar kan houden.
Als we deze beschadigen, laat de kleur dus helaas ook sneller los!

Zeer belangrijk dus, als je dit wilt gaan doen om samen met ons te kijken naar:

  • kan mijn haar een blondering aan op dit moment? Wat is de gezondheidstoestand van mijn haar?
  • Ben ik bereid te investeren in deze behandeling รฉn in producten om dit hierna te behouden en te herstellen?
  • Hoe donker is mijn haar nu en heb ik meerdere behandelingen nodig voordat ik bij de kleurhoogte kom die nodig is voor mijn wenskleur?

Wij als haarstylisten en coaches op gebied van haarkleuringen zullen dus echt eerst moeten weten of jij hiertoe bereidt bent en je haar het toelaat.
Als dit het geval is: LETS GO! ๐Ÿ„๐Ÿปโ€โ™€๏ธ

Dan bleachen wij het haar eerst, vaak in meerdere fases omdat lengte punten en aanzet verschillende producten en inwerktijden nodig zullen hebben.
Dan zullen we ( hopelijk ) eindigen in de Justin Timberlake noodle hair fase. ( u remember?)
Lichtgeel dus.
Hierna zullen we in veel gevallen het haar na het uitspoelen en nabehandelen eerst neutraal tonen, dit om het zeer lichte geel pigment nog te ‘coveren’ / matteren want dit willen we niet laten mengen met onze wenskleur!
Bijvoorbeeld: Geel + blauw ( wat nodig is voor grijs en staalkleuringen ) = groen…. รฉh niet helemaal de bedoeling he ๐Ÿ˜•

Wij gaan dus een goed canvas maken en plaatsen dan de wenskleur! ๐Ÿ‘ฉโ€๐ŸŽจ
Wij zullen jou daarna altijd in deze kleuringen adviseren dit geheel af te sealen en te perfectioneren met een CELLOPHANES colour shine behandeling.

Deze ligt als een lipgloss laag over deze kleur heen en naast dat we het hiermee NOG mooier kunnen maken door de pigmentjes te combineren en te personaliseren, zorgt dit er ook voor dat de schubbenlaag intenser gesloten word รฉn het haar weer iets herstelt!๐Ÿ’„

Dit gehele proces: bleachen – tonen – cellophanen neemt wel zo een 5 uur in beslag en het is dus belangrijk dat je ons goed informeert bij het maken van de afspraak dat je naar zo een kleuring opzoek bent! โ˜Ž๏ธ๐Ÿ’ป

En dan 6 weken genieten van een houdbare kleur?
Nee, helaas niet.. ๐Ÿ˜ญ
Doormiddel van de haarkwaliteit en de kapotte schubbenlaag na de oplichting, en de onhoudbare pigmentjes van deze ‘ fantasiekleuren’ blijven deze vaak niet zolang zitten!
Gelukkig heb je dan wel alsnog een super mooie blonde ondergrond die ook mooi is! ๐Ÿ˜
Wil je alsnog graag toch weer terug naar de kleur die het was?
Wij kunnen vele thuis producten op maat ( die wij dus voor jullie op maat mengen ) adviseren waarmee je door middel van Semi permanente kleurpigmentjes de kleur weer kan ophalen en behouden thuis!
Is dit niet mogelijk met jouw kleur of wil je weer t intense Salon resultaat kan je ook even langskomen om alleen even een toner te plaatsen om de kleur weer terug te halen! ๐Ÿ’†๐Ÿป

Hebben wij jou zo genoeg geรฏnformeerd?
Of heb jij nog vragen en/of wil je graag weten of dit wat voor jou zal zijn?

LET US KNOW!
Mail ons eventjes op
info@salonviable.nl, of bel ons op 0367370419!

๐ŸŽจ๐ŸŒˆ๐ŸŽ€ LIEFS, Viable. XOXO ๐ŸŽจ๐ŸŒˆ๐ŸŽ€

Written by Viable